“Help, onze gemeente verdwijnt!” (PERSBERICHT)

PERSBERICHT

 

“Help, onze gemeente verdwijnt!”

 

Aldus de titel van de inleiding van Bert Mulder, schrijver van het gelijknamige boek. Op donderdag 10 maart in het Baron Theater te Opende, tijdens een bijeenkomst voor actieve en initiatiefrijke bewoners in het oesterkwartier, raadsleden, ambtenaren en bestuurders, zal Bert Mulder zijn verhaal toelichten.

 

Mensen in het Westerkwartier staan bekend om hun zeer ondernemende karakter. Men ontplooit er initiatieven, liefst onafhankelijk van de overheid. Dit past prachtig bij de ontwikkeling die veel gemeenten voor zichzelf wensen van een sturende en bepalende naar een meer faciliterende en ondersteunende rol.

 

Maar wat heb je als bewoners eigenlijk nodig van de overheid? En wat willen en kunnen bewoners aan initiatieven op zich nemen binnen hun leefgemeenschap en -omgeving? Sluit dat op elkaar aan?

 

Deze vragen staan centraal op deze bijeenkomst. De avond is bedoeld om bewoners en overheden van het Westerkwartier, dichter bij elkaar te brengen. In dit gebied zijn veel mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven. Initiatiefnemers zullen, naast de bovengenoemde inleider uit het midden van het land, de aanwezigen inspireren en voeden.

 

De organisatie is in handen van Groninger Dorpen, Vereniging Groninger Gemeenten en CMO STAMM en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Groningen. Deelname is daardoor kosteloos, maar van tevoren aanmelden zeer gewenst!
Dit kan via www.groningerdorpen.nl (zie de slideshow op de startpagina). De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

 

Bent u een actieve dorpsbewoner, bestuurder, ambtenaar of volksvertegenwoordiger en zet u zich in voor de leefbaarheid van de samenleving in het Westerkwartier, kom dan naar Opende op 10 maart!

 

Slag bij NoordhornBijschrift foto: Noordhorn organiseerde dat de werd nagespeeld in de zomer van 2015.

 

 

 

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *